Spark - un nou serviciu de car-sharing va fi lansat in Romania

Spark - un nou serviciu de car-sharing va fi lansat in Romania

Romania este luata cu asalt de serviciile de car-sharing, o noua platforma urmand sa se lanseze in tara noastra in aceasta saptamana. Este vorba despre Spark, noul serviciu de car-sharing fiind programat sa se lanseze in data de 10 iulie. Spark se evidentiaza pe aceasta piata tot mai activa prin faptul ca beneficiaza de o flota formata exclusiv din modele electrice. Spark mai este prezent la ora actuala doar pe alte doua piete la nivel european, si anume Bulgaria si Lituania. Asadar, concurenta de pe aceasta piata devine din ce in ce mai ridicata in tara noastra!

Spark este o companie destul de noua, fiind infiintata abia in urma cu doi ani, in 2017. Spark s-a infiintat ca urmare a unei colaborari intre compania bulgara EMobility International si o companie din Lituania. Trebuie remarcat faptul ca cei de la Emobility International sunt deja prezenti in tara noastra prin intermediul diviziei EIDrive, care a incheiat in 2018 o colaborare cu cei de la Uber pentru a furniza o flota de masini electrice Renault Zoe in cadrul serviciului Uber Green.

Foarte multe informatii despre serviciile pe care le vor oferi cei de la Spark in tara noastra nu sunt inca facute publice la acest moment. Insa, in cursul zilei de miercuri, atunci cand Spark se va lansa oficial si in Romania, oficialii companiei ne vor da mai multe detalii cu privire la numarul de masini electrice din flota, modelele oferite, aria de acoperire si nu in cele din urma despre preturile solicitate.

La ora actuala, Spark activeaza doar in doua orase europene: Sofia, respectiv Vilnius. In Bulgaria, cei de la Spark se pot lauda cu o flota care cuprinde peste 100 de masini electrice, cele mai multe dintre ele fiind Nissan Leaf. Chiar si asa, cei de la Spark isi extind flota la ora actuala, nu mai putin de 170 de unitati Hyundai Kona Electric pregatindu-se sa ofere servicii de car-sharing in viitorul apropiat. Cei de la Spark au la acest moment aproximativ 20.000 de clienti pe piata din Bulgaria, acolo unde pretul solicitat pentru un kilometru este de 0.15 euro, adica aproximativ 70 de bani. In Vilnius, pretul pe kilometru este doar un pic mai mare, de 0.17 euro.

Spark va rivaliza in special cu platformele Pony, respectiv BCR e-Go, cele doua folosind de asemenea modele electrice. In flota Pony se regasesc modele Smart fortwo, Smart forfour, Mini One si BMW i3, pe cand in flota celor de la BCR e-Go se regasesc exclusiv modele BMW i3.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
HATCHBACK: AVANTAJE SI DEZAVANTAJE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter