Doi soti au primit cate 2000 de lei amenda desi aveau declaratie pe propria raspundere. Ce au uitat sa scrie, nimeni nu a spus ca e obligatoriu

Doi soti din Aiud au fost amendati cu cate 2000 de lei fiecare pentru ca au omis sa treaca ceva in declaratia pe propria raspundere. Nimeni nu a spus, pana acum, ca e este obligatoriu

Doi soti au primit cate 2000 de lei amenda desi aveau declaratie pe propria raspundere

Doi soti din Aiud au fost amendati cu cate 2.000 de lei fiecare pentru ca nu au trecut intervalul orar de deplasare in declaratiile pe propria raspundere.

Cei doi soti au facut publict procesul verbal pe Facebook 

„Astazi am primit amenda de la Politia Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv ca nu am scris in declaratie ora deplasarii. Nu exista in declaratia pe proprie raspundere asa ceva. Au mai trecut oameni pe strada, nu au fost controlati, in amenda spunandu-se ca nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru ca am fost dupa alimente. Amenda este de 2.000 de lei. Asta face Politia Aiud! Dupa ce ni s-a fotografiat declaratia, ni s-a spus ca suntem liberi si ca este totul in regula. Vi s-a dat puterea sa va bateti joc de oameni? Acest domn politist cu buletinul in mana nu poate calcula cati ani avem. Ordonanta militara din amenda e data pentru persooane peste 65 ani. Ps. Sotului meu i s-a emis aceeasi amenda, in valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru ca aveam totul in regula”, a scris o localnica din Aiud, joi, pe reteaua de socializare Facebook.

Cei doi soti sustin ca au fost amendati pentru ca nu au mentionat ora in declaratia pe propria raspundere, dar politia din Alba a trannsmis ca, de fapt, cei doi soti au fost vazuti in mai multe zone ale orasului si ca acestia trecusera doar lucruri generale in declaratie. 

Citeste si: Ordonanta Militara 8. Masuri noi anuntate de Guvern pentru soferi

Raspunsul politiei din Alba 

Politia din Alba a transmis ca, de fapt, cei doi soti fusesera vazuti in mai multe zone ale orasului si cu au trecut doar locuri generale in declaratie.

„In momentul depistarii aveau asupra lor un pachet de stixuri care ar fi putut fi cumparate si de la magazinul din apropierea locuintei lor. Rugam cetatenii sa inteleaga faptul ca, pentru sanatatea lor, este important sa iasa din casa cat mai rar si doar daca au motive intemeiate”, a precizat reprezentantul IPJ Alba.

Cum se completeaza corect declaratia pe propria raspundere

Potrivit ordonantelor militare, iesirea din locuinta se face din motive bine intemeiate, iar acestea se regasesc in declaratia pe proprie raspundere.

Ordonanta Militara nr. 3 prevede ca oamenii legii pot solicita prezentarea adeverintei pe propria raspundere chiar si atunci cand o persoana se deplaseaza la supermarketul din apropierea casei.

Daca persoana in cauza nu poate face dovada documentului, amenda poate ajunge pana la 20.000 de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter