Soferii profesionisti, controlati de politie: "Suntem țăcăniți, nu suntem normali"

Controale ale politiei printre soferii profesionisti

Au fost controale in trafic in Romania si in toata Europa. Alarmate de numarul mare de accidente produse de soferii profesionisti, autoritatile au demarat verificari de amploare.

Vineri, in judetul Prahova, in localitatea Blejoi pe DN1A, oamenii legii au oprit sute de mijloace de transport, microbuze, autobuze, dube sau camioane cu marfa. Au fost verificate documentele, iar soferii au fost supusi controalelor cu etilotestul. Iar neregulile nu au lipsit.

Nerespectarea numarului de pasageri in autovehicule, precum si eliberarea biletelor de calatorie sau transportul de marfa nerespectand timpul de odihna” sunt cele mai intalnite abateri printre soferii profesionisti, potrivit purtatorului de cuvant al IJP Prahova, Alina Persinaru, citata de stirileprotv.ro.

Pe de alta parte, soferii sunt multumiti de aceste actiuni ale politiei. „Cred ca ar trebui mai dese, ca si asa suntem un pic tacaniti. Sunt multi soferi care nu sunt normali, merg haotic, habar nu au pe ce lume traiesc”, a declarat un sofer oprit de agenti pentru reporterii PRO TV.

Astfel de controale ale soferilor profesionisti vor continua pana la sfarsitul saptamanii, in toata Europa, din cauza numarului alarmant de evenimente rutiere. Situatia accidentelor din Romania este una ingrijoratoare. Statisticile spun ca tara noastra ocupa primul loc in clasamentul statelor cu cel mai mare numar de accidente rutiere fatale, in Europa.

In ultimii doi ani, aproape 140 de oameni si-au pierdut viata in autobuze, microbuze si autocare. Toate, produse din cauza neglijentei soferilor, care, fie faceau live pe Facebook, fie vorbeau la telefonul mobil. In plus, pasagerii nu purtau centuri de siguranta, chiar daca unele dintre autovehicule erau prevazute cu acest echipament.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter