Panica in Bucuresti. Trei soferi de autobuz, de la STB, diagnosticati cu noul coronavirus

Sase angajati de la STB au fost diagnosticati cu noul coronavirus, printre ei sunt si trei soferi de autobuz. Societatea de Transport Bucuresti a inceput o ancheta epidemiologica

Panica in Bucuresti. Trei soferi de autobuz, de la STB, diagnosticati cu noul coronavirus

Sase angajati ai STB au fost confirmati cu noul coronavirsul, au transmis reprezentantii companiei. Unul dintre ei este deja vindecat si se afla in izoloare. STB are, in total, peste 11.000 de angajati.

STB SA mentioneaza ca, in fiecare dintre cele sase cazuri, contaminarea a fost generata de contactul cu persoane infectate din afara spatiilor aferente locului de munca, toti angajatii fiind spitalizati, iar colegii cu care au intrat in contact fiind imediat izolati.

„In total, 80 de salariati au fost in izolare, in diverse perioade de timp, in prezent fiind in izolare doar sapte angajati, iar starea lor este stabila. Primul caz din STB SA a fost confirmat pozitiv data de 6 aprilie, fiind un angajat al Uzinei de Reparatii, prezentand simptome la cateva zile dupa ce a revenit din concediu petrecut intr-o tara straina.

Citeste si: Cat castiga pe luna, de fapt, un sofer angajat la STB, cu tot cu sporuri 

Alte doua cazuri sunt doi soferi – tata si fiu – de la autobaza Ferentari, tatal fiind primul care a manifestat simptome dupa revenirea din zile libere, la 13 aprilie, fiul sau fiind confirmat pozitiv cu Sars-Cov-2 la data de 20 aprilie. Al patrulea caz este un sofer de autobuz de la Autobaza Giurgiului, confirmat la 16 aprilie, cand se afla in zile libere, iar al cincilea caz este o femeie, operator de date de la Depoul Militari confirmata pozitiv la 20 aprilie, impreuna cu sotul sau. Cel de-al saselea caz este un electrician de la Depoul Alexandria, care a fost infectat in familie”, se arata intr-un comunicat transmis duminica de STB SA.

In document mai este mentionat faptul ca STB a luat deja masuri pentru reducerea riscului de contaminare, atat in randul calatorilor, cat si al salariatilor, dezinfectand vehiculele cu substante care distrug virusul, dar si spatiile de lucru pe care le are in administrare 

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter