Sofer de TIR, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare pentru ca a trecut granita cu doua sticle de vodka

Sofer TIR

Iata ca 35 de lei iti pot aduce o pedeapsa cu inchisoare de... doi ani! A vazut asta pe pielea lui un sofer de TIR cu dubla cetatenie, romana si moldoveana, care a fost prins cu doua sticle de vodka sub scaunul din cabina.

Nu era prima data pentru acest sofer, el fiind amenda cu 5.000 de lei cand fusese prins cu 5 sticle de vodka in cabina. Mai mult, acesta avea si dosar penal pentru ca a incercat sa treaca frontiera cu alcool nedeclarat in masina.

Soferul de TIR nu s-a prezentat la niciun termen al procesului, drept urmare... magistratii de la Judecatoria Husi l-au judecat in lipsa... si sentinta a fost extrem de dura... 2 ani de inchisoare cu executare.

Mai mult decat atat, instanta a dispus interzicerea exercitiului drepturilor civile, ceea ce inseamna dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, pe o durata de doi ani dupa executarea pedepsei. Hilar... dar... judecatorii au mai dispus si confiscarea celor doua sticle de vodka in valoare de 35 de lei.

Soferul de TIR a declarat ca nu intentiona sa faca nicio contrabanda, ci doar sa consume bautura alaturi de prietenii sai. Din pacate, aceasta greseala l-a costat mult... 2.000 de lei cheltuieli de judecata si o pedeapsa de 2 ani cu executare. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in termen de 10 zile de la comunicare.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter