Si-a reparat masina pentru a-si putea duce copilul la spital, dar a fost amendat cand se intorcea de la service: "Nu era asa urgent"

Un prahovean a fost amendat de politisti cand se intorcea cu masina de la service-ul auto, desi avea declaratie pe propria raspundere si motive intemeiate pentru aceasta deplasare.

Sofer amendat cand se intorcea cu masina de la service

Tanarul din Ploiesti a fost oprit, vineri, de un agent al Politie Prahova pentru un control. Barbatul fusese la service-ul auto pentru a repara o piesa importanta a masinii, care dadea rateuri.

Copilul sau fusese internat la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului din Bucuresti, in urma cu ceva timp, si avea nevoie de masina ca sa-l poata duce pe micut la control, in cazul unei urgente. Mai mult, soferul lucra in afara orasului, la 30 de km distanta, autovehiculul fiindu-i mai mult decat necesar.

Citeste si: Si-a reparat masina pentru a-si putea duce copilul la spital, dar a fost amendat de cand se intorcea la service: "Nu era asa urgent"

Barbatul i-a explicat situatia agentului de politie si a prezentat declaratia pe propria raspundere, insa acesta a fost de neinduplecat. Mai mult, prahoveanul s-a oferit sa ii arate si toate documentele de la service-ul auto, pentru a demonstra ca intr-adevar fusese o urgenta. 

Intrebat de agent daca depinde de masina, acesta a explicat: "Da, depind de masina, pentru ca am fost atunci internati la Bucuresti, la IOMC, la Institutul (n.r. De Ocrotire a Mamei si a Copilului) … Nu aveam cum sa o fac in alta parte… in alta data si in alta parte, chiar a fost urgent pentru mine. Uitati. E facuta de dinainte sa plec, va arat si facturile luate acuma de la dansii. Stiam ca sunt controale".

Acesta a explicat concret ce urgenta a avut: "V-am spus, scrie acolo, tampon motor si revizie si aici lucrari efectuate – filtre si tampon motor. Materiale, si ulei, si… Va spun sincer, nu m-as fi dus, nu m-as fi riscat, daca stiam ca nu am nevoie… Am zis ca, in caz de ceva, nu vreau sa ma lase pe autostrada sau pe undeva".

Reactia politistului? I-a urat copilului "La multi ani” dupa ce afla ca face 4 luni pe 13 aprilie si l-a instiintat pe barbat ca va primi amenda acasa.

Intreaga discutie a fost inregistrata de camera de bord a masinii. 

Politia a reactionat si a declarat pentru Libertatea ca romanii pot folosi masina personala pe perioada starii de urgenta pentru a merge la serviciu in cazul in care ar fi prea riscant transportul in comun.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter