Sofer amendat cu 120.000 de euro, pentru depasirea limitei de viteza cu 40 de km/h

Amenda de 120.000 de euro, pentru depasirea vitezei

Amenda de 120.000 de euro, pentru depasirea limitei de viteza cu 40 de km/h. Da, este posibil! Un sofer care circula cu 80 de km/h, in localitate, pe un tronson in care limita prevazuta era de 40 de km/h ora a avut un soc cand a semnat procesul verbal!

Iar „pagubitul” este o vedeta internationala. Hocheistul Rasmus Ristolainen de la Buffalo Sabres a fost prins de politistii finlandezi gonind pe strazile orasului Turku cu o viteza inadmisibila. Agentii nu au stat prea mult la discutii si i-au aplicat starului o amenda pe care o va tine minte toata viata - 120.000 de euro.

Sportivul se afla la volanul unui Mercedes-Benz G 500 in momentul in care a fost prins de radar si, potrivit presei locale, risca sa ramana si fara permis pentru urmatoarele trei luni.

Codul Rutier valabil in Finlanda prevede sanctiuni extrem de dure pentru soferii care se abat de la regulile de circulatie. Cu o amenda istorica s-a ales si miliardarul finlandez Antti Ilmari Aarnio-Wihuri, sanctionat cu 78.000 de euro, pentru ca nu a acordat prioritate pietonilor angajati pe trecere.

Iar pentru toate acestea explicatia este simpla: in Finlanda, sanctiunea se calculeaza in functie de veniturile celui amendat!

Iar regulile par sa se inaspreasca de la an la an. Astfel, incepand cu 1 iulie 2020, autoritatile finlandeze vor aplica amenzi chiar si pentru depasirea limitei de viteza cu 1 km/h, iar valoarea amenzii va fi calculata pornind de la 100 de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter