Situatie grava la Timisoara. Camion frigorific, transformat in morga

Situatia devine alarmanta in toata tara, din cauza numarului mare de infectari cu coronavirus. Din pacate, noul virus grabeste decesul multor persoane deja bolnave, astfel ca depasim record dupa record si in ceea ce priveste numarul mortilor. Morgile spitalelor nu mai fac fata, astfel ca s-au gasit situatii de urgenta.

Camion frigorific, transformat in morga

La Timisoara, trupurile pacientilor decedati de COVID sunt depozitate intr-un camion frigorific. Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” si Spitalul CFR au incheiat un contract cu o firma de pompe funebre.

Camionul se afla in zona Stadionului CFR din Timisoara, acolo unde este si spitalul militar de campanie. Situatia e alarmanta, astfel ca aceasta a fost singura solutie de urgenta gasita de autoritati.

Morga in camion frigorific

Astfel, rudele pacientilor sunt chemate pe stadion pentru a-si identifica mortii, intr-un camion frigorific.

”Serviciul de Morga al spitalului nostru este foarte redus ca si capacitate. Avem 2 locuri pentru pacientii Covid si maxim 2-3 locuri pentru pacientii non-Covid. Tinand cont de faptul ca trebuie sa respectam si aici anumite circuite, tinand cont ca in ultimele zile am avut un numar crescut de decese, am luat decizia sa avem un serviciu civilizat, sa facem acest contract cu o firma de pompe funebre tocmai pentru a oferi un serviciu decent si ecumenic. Am avut 10 decese in doar doua zile. Am avut cazuri si avem cazuri in care membrii familiei sunt in izolare la domiciliu si atunci trebuie sa avem grija de aceste corpuri pana rudele ies din izolare si pot face serviciul mortuar”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Timisoara, potrivit news.ro.

Judetul Timis a trecut de 6 rata de infecatare. In ultimele 24 de ore, 363 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Situatia din Italia, trasa la indigo in Romania

Inspectoratul general pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a achiztionat patru camioane frigorifice pentru situatii grave, in urma cu un an, care pot fi vazute acum pe strazile din Romania.

Citeste si: O Tesla 3 a intrat intr-un camion rasturnat pe autostrada, in timp ce era pe Autopilot - VIDEO

Italia se afla in aceasta situatie in urma cu cateva luni. Autoritatile din Bergamo nu main faceau fata numarului mare de decese, astfel ca trupurile decedatilor erau transportate in alte zone cu camioane militare. O imagine terifianta, ce a devenit realitate acum si in tara noastra.

Capacitatea unui camion frigorific este de 52 de locuri, 10 pentru persoane supraponderale, potrivit observatornews.ro. Tot mai multe spitale cheamă în ajutor o astfel de morgă mobilă.

 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter