Situatie alarmanta pe litoral: Politistii din Constanta au prins mai multi soferi drogati, decat beti

Politistii constanteni au efectuat la mijlocul saptamanii o actiune de amploare pentru depistarea soferilor care incalca regulile de circulatie, pe litoral. Actiunea a aratat un fenomen ingrijorator - mai cu seama faptul ca infractiunile legate de consum de droguri la volan a ajuns sa le depaseasca pe cele ale soferilor beti.

„Politistii Directiei Rutiere si ai Serviciului Rutier pentru Misiuni Speciale au testat 912 conducatori de autovehicule. (...) Au fost constatate 15 infractiuni, dintre care noua de conducere a unui vehicul sub influenta altor substante (THC, metamfetamina, canabis, ecstasy) si sase pentru conducerea sub influenta alcoolului”, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

In urma controalelor au mai fost aplicate 61 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 57.800 de lei. De asemenea, politistii au retinut 49 de permise de conducere, dintre care 35 pentru consum de alcool.

Potrivit prevederilor Codului penal, „se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani sau cu amenda, persoana aflata sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere”.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM VERIFICI DACA MASINA PE CARE O CUMPERI E FURATA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter