Singurul model de masina in care nu a murit nimeni niciodata! A fost testata si in Romania

Siguranta este unul dintre criteriile dupa care ne ghidam atunci cand ne alegem o masina. Un singur constructor auto se poate lauda insa cu cel mai sigur model din lume, in care nu a murit nimeni.

Singura masina din lume in care nu a murit nimeni!

A fost supranumita "cea mai sigura masina din lume", iar datele statistice confirma aceasta performanta. Este vorba despre Volvo XC90. Practic, estesingurul model din lume in care nu au fost inregistrate decese in caz de accident

Compania de cercetare tehnologica in domeniul sigurantei vehiculelor – Thatcham Research sustine ca SUV-ul cu cinci stele la Euro NCAP are un numar de factori care l-au ajutat sa fie recunoscut ca cea mai sigura masina din lume.

Primul model a fost lansat in 2002, iar datele statistice sunt colectate intre anii 2004 si 2017. Cu toate acestea, cifrele arata ca nicio persoana, pasager sau sofer, nu a decedat in urma unui accident in care sa fi fost implicata masina.

Atat prima, cat si a doua generatie a masinii au o masa relativ mare, ceea ce inseamna ca din punct de vedere fizic are un avantaj mare intr-un accident.

Pe langa asta are si o structura solida, numeroase sisteme de siguranta si airbaguri care ajuta la protectia ocupantilor atunci cand masina este implicata intr-o coliziune.

Numai in Marea Britanie au fost vandute, din 2002 si pana anul trecut, aproximativ 54.000 de modele. In Romania, un model Volvo XC 90 costa intre 51.000 de euro si 124.000 de euro.

Citește AICI mai multe despre Volvo XC90.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Volvo

Newsletter