Si ei sunt eroi! Marturii emotionante ale soferilor de TIR: "Este foarte rau!"

Medicii sunt eroii din prima linie care lupta cu noul coronavirus, insa nu trebuie sa ii uitam nici pe toti toti ceilalti care inca muncesc pentru ca noi sa putem avea tot ce ne trebuie. Printre ei, si soferii de TIR.

Marturii emotionante ale soferilor de TIR: "Este foarte rau!"

Aflati de saptamani intregi pe drumuri in tarile cu mii de imbolnaviri, acestia se expun pericolului pentru a aduce in Romania alimente si medicamente.

Madalin Donis este un sofer de camion care aduce tone de portocale si lamai in Romania si in Ungaria. El a dezvaluit la stirileprotv ca misiunea sa este una extrem de dificila. Camioanele pot trece doar in convoi, pe coridoare sigure, insotite de politie.

Este pentru prima data in 15 ani de cand e sofer de TIR cand trece printr-o asemenea experienta.

„Toti distribuitorii de benzina pe autostrazi si drumurile nationale au inchis pentru moment accesul la toalete, dusuri. Este o problema mare pentru noi. Ne mai confruntam cu probleme mari prin vami. Nu ma consider un erou cum am vazut pe Facebook ca circula. Imi fac meseria ca si inainte. Singura problema, sa fim putin ajutati”, a declarat acesta.

Citeste si: Un tanar a venit 50 de kilometri cu calul pentru a-si vizita sotia care a nascut. Avea declaratie pe propria raspundere

Un alt sofer de camion, Marian Botusan, a subliniat cat este de greu sa isi continue munca, dupa ce tot mai multe state au fost afectate de COVID-19.

„Perioada pandemiei nu stiu cum a fost pentru altii, dar pentru noi a fost rau, rau spre foarte rau. O gramada de spatii de servicii inchise. Nu am avut acces la dusuri. Unele magazine erau goale, nu gaseai nimic de cumparat”, a dezvaluit acesta.

Romania se afla pe locul doi din Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de soferi de TIR, cu peste 350.000 de conducatori auto.

Oficialii europeni au luat masuri pentru a veni in sprijiul soferilor de TIR. Le-au asigurat coridoare de trecere prin statele membre si au relaxat regulamentul strict, pe care erau nevoiti sa-l respecte.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter