Semnalul că masinile Diesel vor fi interzise! Cea mai mare companie, scoate din uz masinile pe motorina prin doua metode!

Masini diesel inlocuite de Volkswagen

Cine se indoia de ipoteza disparitiei masinilor diesel de pe soselele Europei are un motiv sa se mai gandeasca o data. Ultima decizie a celor de la Volkswagen reprezinta un semnal clar ca drumul disparitiei motoarelor pe motorina este unul fara intoarcere, mai ales ca uzinele de la Wolfsburg nu sunt singurele care vor recurge la o asemenea strategie.

Volkswagen a deschis oficial programul de cumparare si inlocuire a masinilor diesel noi sau aproape noi – marci ale grupului VAG. In program se califica masinile luate recent, dupa luna aprilie. Doritorii sunt obligati sa-si schimbe autoturismele pe carburant diesel cu unele hibrid sau electrice, ceea ce reprezinta semnul clar ca era celor mai apreciate automobile de pana acum este aproape de final.

Datele oficiale indica faptul ca Volkswagen mai are un program de innoire a parcului auto diesel vechi, program prin care in 8 luni de zile a inlocuit 120.000 de masini diesel vechi. 

Germania este una dintre tarile care si-au propus ca intr-un timp scurt sa inlocuiasca toate masinile pe carburanti clasici cu autoturisme electrice sau hibrid. La nivel continental, tara cea mai avansata din acest punct de vedere este, potrivit estimarilor, Norvegia.

Newsletter

Whatsapp