Se schimba legea de la 1 iulie! Daca nu ai minim 10 clase, nu mai poti obtine permisul auto

cod rutier modificari 1 iulie

Se schimba codul rutier! Iata ce trebuie sa faca oamenii pentru a obtine permisul de conducere. O noua regula intra in vigoare de la 1 iulie. Ca un cetatean sa poata obtine permisul de conducere, trebuie sa indeplineasca o conditie: sa aiba minimum 10 clase terminate, conform puterea.ro.

De asemenea, pentru persoanele in varsta, care conduc, vor avea loc controale medicale mai dese. Persoanele care au abateri vor fi consiliate psihologic, potrivit aceleiasi surse.

Schimbarile acestea vor urma a avea loc pentru urmatorii patru ani. De asemenea, se preconizeaza ca proba practica a examenului de conducere sa fie monitorizata video.

Amenzi mai mari pentru soferii care vorbesc la telefon

Noul Cod Rutier care a intrat in vigoare la inceputul anului 2019 prevede amenzi mult mai mari pentru cei care sunt prinsi vorbind la telefon in timp ce conduc masina.

Astfel, pentru anul in curs, soferii care sunt depistati de oamenii legii ca vorbesc la dispozitivele mobile in timp ce manevreaza autoturismul risca sa ramana fara carnetul de conducere pentru o perioada de o luna de zile.

Videoclipul zilei
5 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE TESLA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter

Whatsapp