Se pregateste o noua autostrada, in Romania! Primele semne ca lucrarile au demarat

Se pregateste autostrada A1 Sibiu-Pitesti

Incep lucrarile la o noua autostrada, in Romania! Exista semne clare care arata ca, in curand, vom putea circula pe un drum de mare viteza intre doua orase importante din tara.

Este vorba despre Autostrada A1 Sibiu-Pitesti, acolo unde au fost surprinse imagini care dezvaluire ca proiectul se afla, in acest moment, pe hartie. In zona au fost instalati tarusi topografici, potrivit Asociatiei Pro Infrastructura, iar contractul a fost semnat in aprilie, anul acesta, pentru suma de aproape 613 milioane de lei fara TVA.

Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile atasate demonstreaza ca Autostrada A1 Sibiu-Pitesti a inceput... pe hartie deocamdata! In poze vedeti tarusi topografici in zona nodului rutier Sibiu, semn ca perioada de proiectare este in desfasurare. 

Nu va speriati. Vorbim doar despre 13,17 km intre Sibiu si Boita. Contractul a fost semnat in 14.04.2019 cu austriecii de la Porr pe suma de aproape 613 milioane lei fara TVA.

Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat in 12 luni, dar antreprenorul este capabil sa il livreze mai repede. Speram sa vedem si utilaje la lucru spre sfarsitul acestui an: organizare de santier, decopertari, depozite materiale, poate piloti forati la structurile majore. Termenul de executie este de 3 ani.

Solicitam responsabililor din guvern sa adopte cu celeritate HG-ul de exproprieri (care se afla pe circuitul interministerial din 11 iunie), pas birocratic esential in demararea la timp a lucrarilor in teren”, se arata in postarea de pe Facebook a celor de la Asociatia Pro Infrastructura.

Sectiunea 1 se intinde intre km. 0+000 si km. 13+170, iar traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continua la vest de DN7, in paralel cu acesta, fiind amplasat intr-o zona colinara pana la km 6, in zona localitatii Vestem. In continuare, traseul autostrazii traverseaza la vest de Talmaciu, drumul judetean DJ 105G, Avrig - Marsa - Talmaciu - Sadu, pana in zona Boita unde este prevazut un nod rutier ce asigura conectivitatea temporara a autostrazii Sibiu-Pitesti cu DN7.

Autostrada Sibiu-Pitesti va avea o lungime de 122,1 kilometri si este impartita in cinci loturi, Sibiu-Boita, Boita-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Arges si Curtea de Arges-Pitesti, va avea opt noduri rutiere si noua tuneluri.

Viteza maxima cu care se va circula pe aceasta autostrada este de 120 de km/h, exceptie facand sectiunea de 6,2 km in care viteza adoptata este de 100 km/h, fiind o sectiune de munte.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM VERIFICI DACA MASINA PE CARE O CUMPERI E FURATA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter