Incep lucrarile pentru o noua autostrada! Au fost semnate actele

Romania va avea o autostrada care va lega Timisoara de Belgrad

Incep lucrarile pentru o noua autostrada! Au fost semnate actele

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, a transmis ca a fost semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate necesar realizarii autostrazii Timisoara-Moravita.

Reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, in valoare de peste 9 milioane de lei. Studiul trebuie sa fie gata in urmatoarele 16 luni.

Proiectul are o valoare totala de 14.693.042,97 lei, fiind finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Fondurile de la Uniunea Europeana vor acoperi 85% din suma totala, adica 10.544.270,83 lei, 15% contributia proprie – 1.860.753,67 lei, restul de 2.288.018,47 lei reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Viitoarea autostrada care ar urma sa lege Timisoara de Pancevo asigura conexiunea cu capitala Serbiei, pentru ca de la Pancevo pana la Belgrad e drum cu doua benzi de circulatie pe sens, cu regim de autostrada.

Soseaua de mare viteza va avea 60 de kilometri, insa este extrem de important pentru Banat! Autostrada Timisoara – Belgrad ajunsesera, in urma cu cativa ani, intr-un punct mort, dar proiectul a revenit din nou la viata din 2020.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter