Veste proasta pentru soferi! Ce se intampla cu asigurarea RCA. Schimbarile afecteaza opt milioane de romani

Noua Lege RCA a fost supus dezbaterii online, iar transportatorii critica o serie de modificari aduse proiectului de lege. Acestia sustin ca scopul asiguratorilor este de a-i pacali mai usor pe clienti.

Schimbari majore la Legea RCA

Transportatorii reuniti in Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) cer Parlamentului sa acorde o atentie deosebita Legii RCA.

Una dintre modificarile propuse de asiguratori se refera la elimintarea conceptului de reparatie si redefinirea conceptului de despagubire, in circuitul daunelor din RCA. Altfel spus, prin aceasta masura asiguratorii platesc despagubiri direct pagubitilor, iar din circuit se elimina service-ul. Transportatorii sustin insa ca aceasta modificare are scopul de a-i pacali mai usor pe cei pagubiti. 

Citeste si: Motivele pentru care masinile Range Rover sunt printre cele mai putin fiabile de pe piata

COTAR a reactionat si a subliniat ca transportatorii isi doresc o pastrare a normalitatii pe piata de asigurari.

„COTAR apreciaza deschiderea parlamentarilor pentru dezbateri, dar trebuie sa recunoastem ca o astfel de dezbatere online, sub presiunea timpului scurt, nu poate fi decat una superficiala si poate deschide calea adoptarii unor prevederi nefericite ale caror efecte le vor simti atat transportatorii, cat si ceilalti proprietari de autovehicule. Propunem adoptarea de catre Parlamentul Romaniei exclusiv a prevederilor de armonizare a legislatiei romanesti la solicitarile Comisiei Europene, pentru a incerca sa ne incadram in termenele impuse Romaniei”, afirma transportatorii, potrivit economica.net.

 

Transportatori: "Asiguratorii vor sa il pacaleasca mai usor pe pagubit"

„Asiguratorii vor ca plata sa se faca doar pentru pagubit, astfel incat sa reuseasca sa il pacaleasca mai usor - cele peste 90% dintre cazurile castigate la SAL-FIN de persoanele fizice, unde se arata ca plata directa la pagubit este o inselatorie reprezinta dovada acestor practici”, spun transportatorii.

Vasile Stefanescu, presedinte COTAR, cere parlamentarilor sa acorde o atentie deosebita legii RCA, adaugand ca o dezbatere online pe aceasta tema este ineficienta, avand in vedere ca schimbarile ar putea afecta 8 miluioane de cetateni.

"Le reamintim tuturor parlamentarilor ca au existat, in ultimele luni, mai multe dezbateri, la Ministerul de Finante, la care au participat, pe langa ASF, toti actorii pietei, iar de acolo, toti participantii au convenit sa fie operate strict masurile solicitate de Comisia Europeana, pe marginea legii RCA”, a adaugat el.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter