Veste buna pentru soferii cu permisul suspendat! De acum pot alege

Soferii care au incalcat legea si s-au ales cu permisul suspendat si-ar putea alege singuri perioada ca nu mai pot conduce, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Senat.

Soferii ar putea alege cand sa aiba permisul suspendat

Proiectul prevede ca soferii sa isi aleaga singuri perioada in care sa le fie suspendat permisul intr-un an, din momentul inalcarii Codului Rutier. 

Masura, sustin initiatorii legii, este menita sa isi ajute pe soferii profesionisti sa nu isi piarda veniturile. 

Exista insa cateva exceptii. Soferul nu trebuie sa fi facut fapte deosebit de grave, care prezinta pericol social si care sunt infractiuni pedepsite de Codul Penal.

Pe de alta parte, in proiectul de lege nu este specificat ce se intampla daca soferul nu-si alege perioada de suspendare sau cine pune in aplicare aceasta lege.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, insa Guvernul si organizatiile non-guvernamentale se opun. Acestia sustin ca daca soferii vor avea posibilitatea sa-si aleaga singuri perioada in care sa le fie suspendat permisul, nu vor sti pentru ce au fost sanctionati.

"Spune că în aceste condiţii să le oferim drepturile celor care vor să facă puşcărie să-şi aleagă perioada de detenţie...”, a declarat Ion Mihail, directorul Centrului de Consultanţă pentru Victimele Rutiere, pentru stirileprotv.ro.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter