Schimbare majora. Toate masinile din UE trebuie sa fie echipate cu noi dispozitive

Uniunea Europeana a aprobat lista sistemelor de siguranta care vor deveni obligatorii pe toate masinile comercializate incepand din 2022, iar printre acestea se numara franarea automata de urgenta si sistemul pentru mentinerea benzii de circulatie.

Toate masinile din UE trebuie sa fie echipate cu noi dispozitive

Masinile vor fi dotate cu noi functii, conform normelor de siguranta rutiera, aprobate de statele blocului comunitar. Mehedintenii vad cu ochi buni modificarile, spunand ca si-ar dori autoturisme mai sigure. Toate autoturismele noi care vor fi comercializate in statele UE incepand cu jumatatea anului 2022 vor fi prevazute cu functii de siguranta, cum ar fi de exemplu sisteme pentru franarea de urgenta, tehnologii de mentinere a directiei si detectoare de somnolenta, conform noilor norme de siguranta rutiera aprobate vineri de statele blocului comunitar, informeaza agentia DPA.

Conform normelor aprobate, toate autoturismele noi vor trebui sa fie echipate cu o lista de aproape 30 de noi functii.

De asemenea aceste functii prevad si inregistrarea datelor unui accident, sau impiedicarea depasirii limitei legale de viteza.

Nu s-a aprobat, in schimb, prezenta unei camere video pentru deplasarea in marsarier.

Noile reglementari vor fi aplicate obligatoriu in termen de 30 de luni de la intrarea lor in vigoare, asa ca producatorii auto trebuie sa ia masuri pentru a se conforma directivelor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter