Scandal cu ridicarile de masini. Replica Gabrielei Firea pentru Avocatul Poporului: "Incepe sa devina avocatul nesimtirii!"

Desi o mare parte dintre bucuresteni au salutat decizia Primariei de a ridica masinile parcate neregulamentar, actiunile politistilor sunt atacate de alte organe ale statului.

Masina ridicata de pe trecerea de pietoni

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in acest caz si a solicitat Prefectului Municipiului Bucuresti atacarea in contencios a deciziei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Aliniatul care a nascut scandalul este cel care le ofera politistilor locali puterea de a dispune imobilizarea si ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Conform Avocatului Poporului, legea prevede clar ca singurii care pot face acest lucru sunt politistii rutieri.

In acelasi comunicat, institutia a aratat ca nu este impotriva ridicarilor de masini, dar trebuie ca reprezentantii Consiliului General sa revizuiasca puterea pe care le-o ofera politistilor locali.

Raspunsul primarului Gabriela Firea nu a intarziat sa apara in acest caz.

”Institutia Avocatul Poporului tinde sa devina avocatul nesimtirii! Ne sicaneaza si ne ceartă ca ii deranjam pe prost-crescutii care blocheaza cu masinile: spitale, scoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati, institutii, linii de tramvai, statii de autobuz, chiar proprietati private, sub pretextul ca “am coborat sa-mi iau tigari”... si se mai intorc dupa vreo doua ore!”, a scris Firea intr-o postare pe Facebook.

Actiunile de ridicare a masinilor parcate neregulamentar ar trebui sa inceapa pe 26 august.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE ESTE ALCANTARA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter