S-a semnat contractul de constructie pentru doua segmente ale Centurii Bucuresti. Cand vor fi gata lucrarile!

Centura Bucurestiului reprezinta in continuare un subiect sensibil pentru politicienii romani. Recent, Ministerul Transporturilor a semnat contractul pentru doua segmente deosebit de importante.

Ministerul Transporturilor a semnat contractul de constructie pentru doua segmente ale Centurii Bucuresti

Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a semnat luni contractul pentru proiectarea si constructia a doua segmente extrem de importante de pe Centura Bucuresti. Cele doua segmente totalizeaza 17 kilometri, iar valoarea contractului este de 830 de milioane de lei, fara TVA (176 milioane de euro).

Contractul a fost castigat de firma turceasca Alarko Contractic Group, care va avea la dispozitie 42 de luni pentru terminarea lucrarilor. Astfel, perioada de proiectare este de un an, iar cea destinata executiei este de 30 de luni. Durata garantiei proiectului este de 5 ani.

Cum spuneam, vizate de acest contract sunt doua segmente ale Centurii: de la km 52+070 pana la km 52+770 ,aferent Centura Nord, respectiv de la km 52+770 pana la km 69+000, aferent Centura Sud.

In prima jumatate a anului, Ministerul Transporturilor a semnat contractul si pentru cea mai importanta sectiune a Centurii Bucuresti. Este vorba despre segmentul care include sensul giratoriu de la iesirea spre Domnesti. Costul lucrarilor va fi de aproape 40 de milioane de euro, fondurile urmand a fi asigurate de la bugetul de stat.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter