Rombat va produce in Romania baterii pentru masinile electrice

Romania va produce incepand cu aceasta primavara baterii dedicate masinilor electric prin producatorul local Rombat, prima unitate de productie din tara gasindu-se chiar langa Municipiul Bucuresti.

Rombat va produce in Romania baterii pentru masinile electrice

Bateriile pentru masinile electrice joaca un rol din ce in ce mai important in industria auto moderna, producatorii auto gasindu-se in situatia de a nu avea de unde sa cumpere baterii pentru modelele electrice pe care le produc. Cererea pentru aceste baterii este din ce in ce mai mare in ultimii ani, in contextul in care multi constructori auto au inceput o cursa nebuna de electrificare a gamei. Ei bine, producatorul roman Rombat va incepe in aceasta primavara sa produca baterii Li-Ion pentru masini electrice.

Cei de la Rombat sunt primii care vor produce astfel de baterii Li-Ion dedicate masinilor electrice in tara noastra, primul punct de productie fiind amplasat in Cernica, chiar langa Capitala Bucuresti. Informatia a aparut deja intr-un document intern al companiei, acesta fiind preluat de mai multe publicatii media. Prin intermediul acestui document, publicat acum chiar si pe pagina web oficiala a producatorului, putem afla mai multe detalii cu privire la noua facilitate de productie din apropierea Bucurestiului!

Conform acestui document, unitatea de productie pentru baterii Li-Ion, dedicate masinilor electrice, ocupa o suprafata de 5.000 de metri patrati pe doua nivel, avand o capacitate de productie de 100 MWh pe luna. Investitia totala pentru ca aceasta unitate de productie sa devina operationala s-a ridicat la o suma de 12 milioane de euro. In conditiile in care marea majoritate a masinilor electrice de oras au in prezent baterii de aproximativ 50 kWh, capacitatea de productie Rombat va fi suficienta pentru aproximativ 24.000 de masini electrice pe an.

In vederea inceperii procesului de productie, oficialii Rombat au publicat deja pe site-ul oficial al companiei un anunt de angajare. Mai exact, cei de la Rombat au nevoie de ingineri electro-chimisti, ingineri de proces, ingineri mecanici, ingineri de calitate, analisti de calitate, electricieni si de muncitori necalificati. Productia efectiva este programata sa inceapa chiar in primavara acestui an, ceea ce inseamna ca cei de la Rombat nu mai au foarte mult timp in fata pentru a pune toate lucrurile la punct.

Eduard Croitoru, director de marketing si vanzari in cadrul Rombat, a declarat cu aceasta ocazie ca aceasta fabrica de baterii Li-Ion reprezinta pasul catre viitor pe care il face Rombat. De asemenea, Croitoru vorbeste despre o “investitie de referinta pe piata romaneasca”. Conform declaratiilor acestuia, la noua unitate de productie de la Cernica se vor dezvolta baterii Li-Ion de tip custom made.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter