Romanii scapa de rable! Cresteri importante la inamtricularile pentru masini noi

Romania inregistreaza in aceasta perioada una dintre cele mai mari cresteri ale inmatricularilor la masinile noi

Romanii scapa de rable! Inmatriculari masive la masinile noi

Romania inregistreaza in aceasta perioada una dintre cele mai mari cresteri ale inmatricularilor la masinile noi. In luna octombrie, numarul a cresc cu aproape 60% fata de aceeasi luna a anului precedent.

Cresterea este una uriasa, insa ar putea exploda si mai mult dat fiind noua taxa care urmeaza sa fie introdusa in Bucuresti.

Numarul de masini second hand a scazut in ultima perioada, dar cu toate astea sunt de trei ori mai multe fata de cele noi.

Inmatricularile pentru masinile noi au fost pe durata intregului an in crestere, fiind inregistrata o crestere de 20% in primele 10 luni, comparativ  cu 2018. Romania este tara care a cunoscut cea mai mare crestere din Europa in acest segment, in ciuda faptului ca in Uniunea Europeana piata auto a scazut usor cu 1,5%.

Importurile si inmatricularile pentru masinile la mana a doua sunt intr-o continua scadere in tara noastra. In primele 10 luni ale anului a fost inregistrata o scadere de 5% in acest segment, iar in octombrie au fost scaderi de 4%.

In primele 10 luni ale lui 2019 au fost inmatriculate peste 130.000 de masini noi, insa in tot acest timp au fost inmatriculate si alte 370.000 de autovehicule la mana a doua. Practic, la fiecare masina noua, alte trei sunt aduse din Vestul Europei.

Totusi, romanii au inceput in ultimul an sa isi schimbe perceptia despre masini si tot mai multi prefera o masina noua cu mai putine dotari, dar pentru care sa nu plateasca taxe atat de mari.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter