Romania, cimitirul Europei. Cate masini second-hand au fost inmatriculate in 2018

Masinile second hand reprezinta in continunare marea majoritate a inmatricularilor de la noi din tara.

Si in 2019, vanzarile de masini second-hand au fost principalul motor al pietei auto din Romania. Desi s-a inregistrat o scadere a de 6 procente fata de anul precedent, inmatricularile de masini aduse din straintate ramane o practica des intalnita. In cifre, nu mai putin de 444.000 de masini second hand au fost inmatriculate in Romania in ultimul an. Acest numar reprezinta aproape 75% din numarul total de masini inmatriculate in 2019.

In total, in tara noastra au fost inmatriculate in ultimul an putin peste 606.000 de autoturisme. Dintre acestea, peste 160.000 de unitati au fost masini noi, ceea ce se traduce intr-o crestere a vanzarilor de masini noi cu aproape 25 de procente mai mult decat in 2018.

In ceea ce priveste vechimea parcului auto, varsta medie a autoturismelor achizitionate anul trecut a fost de 8,3 ani. La masinile second-hand, varsta medie este de 11,2 ani. Un factor pozitiv asupra mediului este ca 35% din totalul inmatricularilor din 2019, respectiv 212.840 unitati, au avut norma de poluare Euro 6 sau au fost electrice si plug-in hybrid.

Un lucru extrem de interesant este cresterea numarului de masini cu motoare diesel, in special spre finalul anului. Cauza o constituie un import masiv de masini diesel la mana a doua, in conditiile in care cererea pentru aceste motorizari a scazut dramatic in vestul Europei. 76,3% dintre masinile rulate importate au fost diesel.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter