Aplicatii Universal Robots la Fabrica de Motoare Ford Romania din Craiova

Ford Romania, unul dintre cele mai importante nume din industria producatoare de automobile din tara noastra, a ales sa integreze pe linia de asamblare a unitatilor de motorizare EcoBoost de 1.0 litri din cadrul uzinei de la Craiova, mai multi roboti colaborativi produsi de Universal Robots.

Aplicatii Universal Robots la Fabrica de Motoare Ford Romania din Craiova

Josephine Payne, Engine Plant Manager Ford Romania, a oferit si primele detalii despre aceasta colaborare intre producatorul auto si Universal Robots, spunand ca “aplicatiile Ford au la baza coboti Universal Robots pentru ca acestia se potrivesc cu ceea ce cauta specialistii din cadrul Ford”.

Mai exact, cobotii celor de la Universal Robots “au o amprenta mica la sol, sunt usor de implementat si pot lucra impreuna cu oamenii”. In aceste conditii, desi se afla intr-o prima faza a implementarii robotilor colaborativi, Josephine Payne recunoaste ca primii coboti au fost un real succes. Astfel, oficialul celor de la Ford se declara convins de faptul ca in viitor vor fi folositi din ce in ce mai multi astfel de roboti colaborativi.

La ora actuala, in cadrul uzinei de motoare Ford Romania, sunt activi 4 coboti UR10 care lucreaza alaturi de angajatii de pe linia de asamblare, preluand activitatile repetitive.

Astfel, un prim cobot UR efectueaza operatiunea de ungere a tachetilor, un altul realizeaza umplerea motorului cu ulei, iar al treilea deja instalat verifica motorul cu ajutorul unei lampi cu lumina UV si a unei camere video pentru posibile scurgeri, dupa ce acesta a fost umplut cu ulei.

In cele din urma, a patra unitate UR10 din dotarea Ford Romania este folosita pentru teste si training, urmand sa isi gaseasca in curand un rol operational in cadrul uzinei. Este important de mentionat ca, in momentul de fata, cobotii nu necesita interventia operatorului decat atunci cand apar schimbari, fiind deja integrati in sistemul care controleaza linia de asamblare.

Desi in cazul Ford Romania cobotii sunt implementati pe o linie de asamblare de mari dimensiuni, robotii colaborativi produsi de cei de la Universal Robots isi gasesc aplicabilitate pe o scara larga de activitati, inclusiv in cadrul intreprinderilor mici si mijlocii.

Robotii colaborativi produsi de cei de la Universal Robots au avantajul de a oferi flexibilitatea lucrurului in proximitatea operatorului fara a ii pune in pericol siguranta. cobotii pot fi programati foarte usor pentru a fi utilizati in mod independent fata de un sistem automatizat sau direct de catre un operator sau pot fi integrati intr-o linie automatizata, asa cum este si cazul celor de la Ford Romania.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter