Risc enorm pentru soferii care circula fara rovinieta in Romania! 4500 de lei pentru aceasta "scapare"

Amenzi mari pentru lipsa rovinietei

Grijile soferilor din Romania sporesc in ultima vreme. Orice greseala ii poate costa o avere, iar multi dintre ei incearca sa fenteze legea crezand ca pot face o economie de nici 200 de lei pe an.

O astfel de situatie o intalnim in cazul celor care nu isi cumpara vignetele, care le ofera dreptul de a circula fara emotii pe drumurile nationale, europene sau bucatile de autostrada din tara noastra. O astfel de gaselnita le poate aduce o gaura in buget serioasa, daca sunt surprinsi de echipajele de politie rutiera sau inregistrati de camerele fixate pe soselele din tara.

Amenda pentru o astfel de neglijenta variaza si incepe de la 250 de lei pentru autoturisme si se poate ajunge pana la suma de 4500 de lei pentru vehicule de transport marfa cu tonaj mai mare de 12 tone, cu minim 4 axe.

Costul unei rovignete nu este nici el acelasi. In 2019, in ceea ce priveste autoturismele, tarifele rovinietei sunt de 3 euro pentru sapte zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile si 28 de euro pentru 12 luni. In cazul vehiculelor de transport marfa cu masa totala admisibila tehnic (MTMA) mai mica sau egala cu 3,5 tone, tarifele sunt de 6 euro pentru sapte zile, 16 euro pentru 30 de zile, 36 de euro pentru 90 de zile si 96 de euro pentru 12 luni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter