Revoltator! Ce amenda a primit o batrana pentru ca nu purta masca de protectie in autobuz

Revoltator! Ce amenda a primit o batrana pentru ca nu purta masca de protectie in autobuz

Cu toate ca starea de urgenta s-a ridicat, romanii sunt obligati sa poarte masca de protectie in spatii inchise. Totusi, se pare ca unii nu iau in serios aceasta precizare a oficialilor, asa ca se aleg cu amenzi usturatoare.

Cu toate ca starea de urgenta a trecut, asta nu inseamna ca nu mai aflam in pericol. Nu uitati ca suntem in stare de alerta, iar masca de protectie este obligatorie in spatii inchise.

Mai mult, magazinele sau farmaciile nu permit accesul clientilor daca acestia nu poarta masca. Si totusi, unele persoane refuza sa o poarte, asa ca se aleg cu amenzi.

De ce este importanta masca de protectie?

Dupa cum bine stiti, starea de alerta inca tine sub control populatia Romaniei, iar autoritatile vor sa stopeze raspandirea noului tip de coronavirus (Covid-19). Cea mai simpla metoda este de a obliga persoanele care ies din casa sa poarte masca de protectie.

Citeste si: Seful IPJ Buzau isi ameninta subalternii: „De cand va permiteti sa ma opriti?” Politistii cer sprijinul ministrului de Interne

Nu uitati ca masca de protectie previne contaminarea celorlalte persoane dar si a dumneavoastra.

Totusi, nu uitati ca masca reprezinta un procent din protectia noastra. Trebuie sa ne spalam mainile frecvent cu apa si sapun, dar si sa ne acoperim gura atunci cand stranutam sau tusim.

Ce amenda a primit o batrana pentru ca nu a purtat masca in autobuz

Controalele ce au loc in tramvaie si autobuze s-au intensificat la Iasi, asa ca nu va mirati daca o sa vedeti mai multi politisti locali si angajati ai Companiei de Transport Public (CTP) Iasi.

Se pare ca aceasta actiune vine ca urmare a faptului ca multi ieseni incalca masurile de protectie si refuza sa foloseasca masca de protectie. Masca ramane obligatorie in tramvaie si autobuze, pentru a ne proteja pe noi dar si pe cei din jur!

Citeste si: Cum trebuie sa procedezi, de fapt, atunci cand iesi din localitate in timpul starii de alerta

Ultima actiune a politistilor locali s-a lasat cu amenzi, asa ca o femeie a primit o amenda de 500 de lei pentru ca nu a purtat masca de protectie in autobuz.

Politistii locali au intreprins actiuni pentru mentinerea ordinii si linistii publice, precum si pentru diminuarea raspandirii virusului SARS-COV-2. Echipele din cadrul Serviciului 4 Ordine publica au sanctionat contraventional, conform Legii 61 din 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, cu amenda in valoare de 500 lei, pe numita V.A., intrucat a fost depistata intr-un autobuz apartinand C.T.P. Iasi, fara a respecta masurile de protectie, respectiv nu purta masca de protectie”, spun reprezentantii Politiei Locale Iasi.

VIDEOCLIPUL ZILEI