Noi reguli pentru romanii care se intorc in tara! Ce trebuie sa prezinte la vama

Romanii care se vor intoarce in Romania, in perioada starii de alerta, sunt obligati sa prezinte un certificat medical care sa dovedeasca ca nu au COVID-19

Noi reguli pentru romanii care se introc in tara! Ce trebuie sa prezinte la vama

Romanii din strainatate, care se vor intoarce in Romania, nu vor mai intra obligatoriu in carantina sau izolare, potrivit proiectului de lege al starii de alerta. De asemenea, ei sunt obligati sa prezinte la granita un certificat medical care sa dovedeasca ca nu au Covin-19. 

Romanii care se intorc din strainatate trebuie sa prezinte la vama un certificat medical

Certificatul, eliberat cu cel mult 48 de ore inainte de intrarea in Romania, trebuie prezentat la granita. Acesta trebuie sa ateste faptul ca persoana care revine in tara nu are COVID-19, citeaza Mediafax.

De asemenea, vor exista masuri de distantare sociala si reguli de conduita. Setul de reguli va fi stabilit tot de minister.

Citeste si: Se intampla in Romania! Un barbat a fost prins in timp ce conducea un autobuz fara sa aiba permis!

Calatoriile cu avionul vor fi total diferite

Legea cu masurile care ar putea fi aplicate in starea de alerta a trecut miercuri de votul final din Parlament.

Si calatoriile cu avionul vor fi total diferite. In starea de alerta, Ministerul Transporturilor poate sa ceara reguli clare ca aeroporturile, avioanele si alte echipamente sa fie igienizate.

Prevederea apare intr-un articol al legii votate de Parlament referitoare la masurile care se iau pe perioada starii de alerta. Iata articolul relevant: “Pe durata starii de alerta, sunt scutiti de obligatia de autoizolare/carantina institutionalizata cetatenii romani care prezinta la intrarea in Romania un certificat emis de o unitate medicala, care sa ateste un rezultat negativ privind infectarea cu Covid -19. Certificatul trebuie prezentat in original, insotit de o traducere in limba romana, cu exceptia certificatelor emise in Republica Moldova, si sa fie emis cu cel mult 48 de ore inaintea intrarii pe teritoriul Romaniei”.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter