Reguli mai stricte pentru taximetristii din Capitala. Se interzic masinile mai vechi de cinci ani si sub Euro-5

Primaria Capitalei a adoptat o noua hotarare prin care se incearca reducerea poluarii in cel mai mare oras al tarii.

Vizati de noul proiect adoptat de consilierii bucuresteni sunt taximetristii. Astfel, companiile de taxi vor ramane fara autorizatii pentru acele masini mai vechi de cinci ani si care nu se incadreaza in norma de poluare Euro 5 sau mai sus.

Astfel, companiile vor trebui sa isi ia licente noi, care se vor acorda pe baza unui punctaj. Departajarea se va face in functie de varsta masinii, norma de poluare, volumul portbagajului, prezenta aerului conditionat si chiar de numarul de airbaguri. Licenta se va prelungi dupa cei cinci ani, la cerere. In acest caz, cand solicita prelungirea, taxiul nu trebuie sa aiba o vechime de mai mult de zece ani.

In alta ordine de idei, de la 1 februarie va intra in vigoare si legea care reglementeaza conditiile privind activitatile de ridesharing. Printre amendamente se specifica si faptul ca nu primesc licenta masinile mai vechi de 15 ani.

De asemenea, soferii trebuie sa aiba mai multe avize si sa indeplineasca anumite conditii pentru a putea transporta pasageri. Astfel, trebuie sa dobandeasca de la Autoritatea Rutiera un atestat de sofer, sa aiba cel putin 2 ani de experienta la volan si trebuie sa aiba peste 21 de ani.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter