Record! Cea mai scumpa bucata de autostrada din Romania va costa 300.000.000 de euro

Pret record pentru autostrada

Pretul unei bucati de autostrada care va fi construita in Romania va avea un pret ametitor. 300.000.000 de euro. Acestia sunt banii care trebuie investiti in constructia unei bucati de doar 9 kilometri de autostrada.

Zona in care trebuie realizata respectiva portiune se afla in apropiere de Timisoara si face parte din Lotul 2 al Autostrazii Lugoj – Deva. In prima faza specialistii au estimat ca pretul pentru cei 9 kilometri va fi de 240.000.000, dar asa cum se intampla de obicei in astfel de situatii, lucrurile se complica sau se scumpesc, cum este cazul de fata.

In urma cu cateva zile, CNAIR a lansat licitatia in Sistemul Electronic de Achizitii Publice si cauta un constructor caruia sa ii incredinteze contractul „Proiectare si executie lucrari pentru obiectivul de investitii Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Sectiunea E si finalizare Sectiunea D in lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

Potrivit primelor estimari, dupa licitatia de rigoare vor urma obisnuitele constestatii, ceea ce face ca termenul de realizare a acestui tronson sa fie minimum trei ani. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter