Reactia UBER la protestul taximetristilor. Mesaj pentru autoritati

Reactia UBER la protestul taximetristilor. Mesaj pentru autoritati

Reprezentantii platformei Uber au transmis, miercuri, ca sunt de acord cu taximetristii care protesteaza in Capitala si au subliniat ca este nevoie de reglementari clare pentru toate tipurile de transport din orase.

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a reluat, luni, protestele de strada in Capitala, reclamand lipsa de reactie a Guvernului fata de cerintele transportatorilor autorizati care isi desfasoara activitatea legal.

Presedintele COTAR, Vasile stefanescu, a spus ca sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care functioneaza in Romania, iar UBER ,Taxify, Bla Bla Car si Clever Go ”circula fara probleme, dau comenzi, incaseaza bani, sfidand legislatia pentru Transporturi si taximetrie, pe care noi o respectam”.

Reprezentantii Uber au transmis ca sunt de acord cu protestatarii.

”Suntem de acord cu protestatarii ca este nevoie de reglementari clare pentru toate tipurile de transport din oras si incurajam orice dezbatere pe aceasta tema. Ne dorim sa fim un partener pentru autoritati. Sustinem reglementarea serviciilor de transport alternative si, intre timp, i-am sprijinit pe toti partenerii care au dorit sa obtina un atestat de sofer profesionist”, au transmis reprezentantii Uber.

In alte tari, Uber colaboreaza cu industria de taxi, iar serviciile de taxi sunt integrate in platforma Uber. Taxiurile sunt parte din strategia pe termen lung a companiei de a deveni o aplicatie multi-modala, prin care utilizatorii pot accesa toate mijloacele de transport - Uber, taxi, biciclete electrice, transport in comun. in prezent, sute de mii de utilizatori folosesc serviciile Uber in Bucuresti, Brasov, Cluj si Timisoara.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter