Cum s-au razbunat doi politisti pe soferul care i-a avertizat ca merg cu farurile pentru ceata aprinse. Motivul gasit pentru amendarea lui

Masina Politie Faruri Ceata

Desi nu am auzit de acest caz, un dosar din arhiva instantei a scos la iveala modul in care un politist s-a razbunat pe un sofer pentru ca acesta a sunat la 112. Soferul unui BMW, a fost amendat pentru ca a sunat la 112, dupa ce acesta avertizase un politist ca mergea cu proiectoarele de ceata aprinse.

Conform surselor, incidentul a avut loc in septembrie 2017, cand soferul BMW-ului a mers paralel cu un echipaj de Politie si l-a avertizat pe agentul de la volan ca are farurile pentru ceata aprinse.

Lucrurile au degenerat, politistul spunandu-i soferului ca, daca el conduce o masina de 20.000 euro nu inseamna ca trebuie sa fie smecher si l-a tras pe dreapta. Au urmat verificari, inclusiv pentru triunghi si trusa medicala. Soferul BMW-ului a fost gasit in regula insa i s-a spus sa astepte in masina. Soferul a sunat la 112 cerand interventia unui alt echipas de Politie.

La numarul de urgenta 112 i s-a facut legatura la Politia Municipala Timisoara, de unde i s-a transmis ca o sa se ia legatura cu agentii care l-au oprit si totul se va rezolva. Totusi, in momentul in care politistii au vazut ca acesta suna la 112 i s-a transmis ca o sa fie amendat pentru folosirea abuziva a sistemului de urgenta.

Dupa 25 de minute de asteptare in masina pentru a-I fi intocmit procesul-verbal, soferul masinii a iesit afara sa fumeze o tigara, iar unul dintre agenti i-a spus ca o sa ii fie luat permisul de conducere pentru ca nu a ascultat indicatiile lor.

Drept urmare, sotia soferului a sunat din nou la 112, insa cei de la serviciul de urgenta i-au facut legatura iar la Politia Timisoare, de unde i s-a comunicat sa nu mai sune pentru ca nu vor trimite pe nimeni si mai mult, i se va aplica si o amenda. Intr-un final, soferul a primit o amenda pentru folosirea abuziva a sistemului de urgenta.

Totul a continuat la Judecatoria Timisoare, unde in prima instanta amenda a fost anulata pentru ca judecatorii nu au considerat abuziv apelul soferului la 112. Inspectoratul Judetean de Politie a depus apel la Tribunaul Timis, unde judecatorii de acolo au admis apelul si au mentinut amenda aplicata soferului.

„Prima instanta in mod netemeinic a reÅ£inut ca art. 32, alin. 2 din OUG 34 din 2008 conditioneaza aplicarea sanctiunii contraventionale de comunicarea datelor furnizate de administratorul SNUAU, intrucat aceasta norma legală prevede o exceptie de la regula constatarii contraventiei de catre agentul constatator in mod direct. Această contraventie se savarseste de regula, prin apelarea de catre o persoana a serviciului de urgenta 112, fara ca un agent constatator sa fie de fata cand persoana efectueaza apelul. Astfel legea da posibilitatea ca un agent constatator sa aplice sanctiunea contraventionala pe baza datelor furnizate de administratorul SNUAU. In cazul in care agentul de politie observa in mod direct contraventia si identifica persoana care apeleaza in mod nejustificat serviciul de urgenta 112 nu mai este necesara furnizarea datelor de catre administratorul SNUAU”, se arata in sentinta Tribunalului Timis.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter