Raspunsul unui sofer intrebat de ce nu poarta centura de siguranta

La o luna de la intrarea in vigoare a legii ce interzice utilizarea telefonului mobil in timpul condusului, zeci de soferi au fost prinsi incalcand-o, intr-o singura seara, doar in Bucuresti.

Raspunsul unui sofer intrebat de ce nu poarta centura de siguranta

Sute de soferi au fost trasi pe dreapta si amendati in timpul unei razii de catre agentii de la Rutiera, fie pentru ca vorbeau la telefon in timp ce conduceau, fie pentru ca nu purtau centura de siguranta.

Desi s-au inasprit amenzile pentru vorbitul la telefon in timpul deplasarii, multi soferi nu s-au conformat.

Numai in Bucuresti, politistii de la Rutiera au aplicat luna trecuta aproape 900 de amenzi pentru soferii care conduceau si vorbeau la telefon in acelasi timp.

Intrebati de ce folosesc telefonul, soferii se scuza. Fie era un apel important sau nu si-au dat seama.

Alti 1.700 de soferi au fost sanctionati pentru ca nu purtau centura de siguranta. Nici la acest capitol soferii nu stau prost cu scuzele. Iata reactia unuia dintre ei:

"Reporter: Unde e centura?
Sofer: E aici, cu noi.
Reporter: De ce nu ai pus-o?
Sofer: Ca eu ma dau jos la 3 minute din masina, livrez chestii la usa"

“Pentru aceasta abatere, sanctiunea este cuprinsa intre 6 si 8 puncte amenda si 4 penalizare, daca concomitent mai e incalcata o alta regula se retine si eprmisul pentru 30 de zile si se cumuleaza si cele doua abateri”, a precizat Andra Arsintescu, de la Brigada Rutiera, potrivit stirileprotv.ro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter