Raportul actiunii politistilor rutieri din weekend: peste 11.000 de sanctiuni, in trei zile

Politia Romana a derulat, in toata tara, timp de trei zile, o actiune rutiera, pentru depistarea celor incalca normele de circulatie. Politistii au aplicat aproape 11.000 de sanctiuni contraventionale si au constatat peste o suta de infractiuni.

incepand de vineri, toate radarele au fost scoase pe sosele, pentru depistarea celor care depasesc viteza legala. In acest timp, politistii au aplicat aproape 11.000 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteza.

Potrivit raportului prezentat de Politia Rutiera pentru cele 3 zile, au fost retinute permisele de conducere a 1.027 de conducatori auto, care au calcat pedala de acceleratie peste limita legala. in ceea ce priveste numarul de infractiuni rutiere, politistii au constat 135 de astfel de fapte.

in primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate in tara noastra, ocupand locul trei in ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai putine decat in perioada similara a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai putine decat in perioada similara a anului trecut) si ranirea grava a altor 499 (cu 119 mai putine decat in perioada similara a anului trecut).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter