Raport ingrijorator: Bucurestenii pierd anual 10 zile blocati in trafic

Un raport prezentat de compania Tom Tom Traffic Index arata cat de ridicat este nivelul aglomeratiei din cel mai mare oras al tarii.

Potrivit unui raport dat recent publicitatii, Bucurestiul este al patrulea cel mai aglomerat oras din Europa si pe locul 14 in lume. Situatia este din ce in ce mai grava de la an la an, in lipsa unui plan general de organizare. De altfel, capitala Romaniei este unul dintre putinele orase de pe mapamond unde rata de aglomeratie a crescut in 2019.

In analiza facuta de Tom Tom se arata faptul ca, in 2019, traficul bucurestean a crescut cu 4 procente fata de anul anterior.

Un calcul arata ca, anul trecut, bucurestenii au pierdut 227 de ore, adica aproape 10 zile, fiind blocati in trafic. Alte statistici arata ca cele mai aglomerate intervale sunt 7-9 dimineata si 5-6 dupa-amiaza.

In Europa, zona metropolitana Moscova are cel mai aglomerat trafic. Urmeaza Istanbul si Kiev, apoi Bucuresti, St. Petersburg, Dublin, Odessa, Lodz, Cracovia si Novosibirsk. Doar primele doua intra si in top 10 cele mai aglomerate orase din lume - Moscova pe locul 6, iar Istanbul pe locul 9. Celelalte pozitii sunt ocupate, in ordine, de Bengaluru (India), Manila (Filipine), Bogota (Columbia), Mumbai (India), Pune (India), Lima (Peru), New Delhi (India) si Jakarta (Indonezia).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter