Raed Arafat, anunt pentru toti soferii. Ce trebuie sa faca conducatorii auto din Romania

Raed Arafat a facut un anunt pentru toti soferii din Romania. Iata ce trebuie sa faca acestia si cand este necesar sa poarte masca de protectie, chiar daca se ne aflam in propriul vehicul.

Raed Arafat, anunt pentru toti soferii. Ce trebuie sa faca conducatorii auto din Romania

Masca de protectie provoaca discutii interminabile in mediul online, iar soferilor nu le place deloc acest subiect. Mai mult, Raed Arafat ne-a explicat in ce situatii trebuie sa purtam masca de protectie, chiar daca ne aflam in propriul autoturism.

Cand trebuie sa purtam masca de protectie in masina?

Ei bine, conform sefului DSU, masca de protectie trebuie purtata in cazul in care luam cu masina o persoana cu care nu locuim in casa, un prieten sau chiar un vecin. Este absolut obligatoriu sa purtam masca de protectie, pentru ca riscul de infectare creste destul de mult atunci cand ne aflam in autoturism.

Citeste si: Nu doar samsarii dau tepe. Cum si-a inselat o reprezentanta auto clientii cu peste 300.000 de dolari

De asemenea, este necesar sa lasam geamurile deschise, pentru ca aerul trebuie sa circule in habitaclu. Nu va bazati doar pe instalatia de aer conditionat, pentru ca o sa creasca si riscul de infectare.

Asadar, chiar daca folositi instalatia de aer conditionat, este necesar sa lasati si geamurile macar putin deschise. Aerul trebuie sa circule, aveti mare grija pentru ca infectarea cu COVID-19 este cat se poate de reala.

Ce spune Raed Arafat despre mersul cu taxi-ul?

Si mersul cu taxi-ul sau apelarea la serviciile de ridesharing ne pot infecta. Totusi, cei de la RAR au oferit solutia, folosind un material usor care poate izola soferul de partea din spate a masinii.

„Daca iei vecinul cu tine sau daca iei pe cineva cu care nu stai de regula in acelasi loc, in apartament, in casa, in masina trebuie purtata masca…In masina trebuie purtataă masca, daca persoanele din masina nu sunt intotdeauna împreuna si chiar lasate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine sa se obisnuiasca cu el lumea, daca in masina sunt pasageri care nu stau împreuna de regula”, aspus Raed Arafat.

„Faptul ca oamenii au iesit cu masinile personale este un lucru bun, pentru ca nu aglomerează transportul public in comun, in acelasi timp, normal că asta inreguneaza circulatia, dar de fiecare data pentru fiecare chestie exista un avantaj si un dezavantaj”, a adaugat Arafat.

Afla si cand poti parasi locul unui accident, fara a primi amenda. Ce ne spun politistii!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter