Cand trebuie sa aiba soferii declaratia pe propria raspundere sau adeverinta de la angajator. Raed Arafat vine cu explicatii

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a venit cu precizari dupa ce Guvernul a emis noi masuri pentru prevenirea raspandirii de COVID-19.

Cand trebuie sa aiba soferii declaratia pe propria raspundere sau adeverinta de la angajator

Prevederile Ordonantei militare privind limitarea circulatiei persoanelor intra in vigoare in aceasta seara, de la ora 22.00, iar Raed Arafat a explicat in cadrul emisiunii "Marius Tuca Show" ce inseamna, de fapt, aceste limitari si cand trebuie soferii sa aiba asupra lor declaratia pe propria raspundere sau adeverinta de la angajator pentru a putea circula.

Conform noilor prevederi, romanii vor fi nevoiti sa aiba la ei un document de la locul de munca sau o adeverinta pe propria raspundere doar daca circula dupa ora 22.00.

 

Citeste si: "Trebuie sa bag oamenii in izolare, de-aia ma grabesc". Dialog halucinant intre un politist si un primar prins de radar

Celelalte masuri a fost prezentate de autoritati drept recomandari, insa Raed Arafat sustine ca romanii ar trebui sa le considere obligatii, spre binele lor. 

„Plimbarea cu animalele de companie, urgente medicale, achizitie de alimente – intre orele 06.00 – 22.00 este obligatoriu sa iesi numai pentru aceste activitati. De la 22.00 la 06.00 e obligatoriu, de la 06.00 – 22.00 e recomandare. Lumea sa o trateze ca si cum ar fi obligatie. E foarte important acest lucru. (…) Maine cei care merg la serviciu nu vor avea probleme, insa dupa ora 22.00 vor trebui sa aibe document de la locul de munca.

De la ora 22.00 oamenii trebuie sa aiba la ei adeverinta de la munca, ca ea e in cadrul celor 5 motive pentru care poate sa fie in afara casei. In rest, esti obligat sa stai acasa. E in interes profesional. Aceasta adeverinta trebuie semnata, stampilata ca politia sa o valideze. Se poate circula cu aceasta adeverinta sau cu o declaratie pe proprie raspundere”, a explicat seful DSU.

Articolele 3, 4 si 5 din ordonanta militara 2, pe care le gasesti AICI, contine informatii clare privind circulatia persoanelor, dupa decretarea starii de urgenta de catre Klaus Iohannis. 

Mai mult, persoanele nu mai au voie sa se deplaseze in grupuri formate din mai mult de trei persoane.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI SECOND HAND IN 2020
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter