ITP-ul expirat va duce automat la radierea automobilului. Amenzi uriase din 2020

ITP-ul expirat va duce automat la radierea automobilului. Amenzi uriase din 2020

Noua lege prevede radierea masinilor din circulatie, daca acestea nu au ITP valabil

Proprietarul isi va recupera documentele dupa ce va face ITP la RAR, o operatiune care dureaza circa 30 de minute si costa 150 lei. In mod normal, o masina „cu probleme” nu va trece inspectia periodica, dar este cunoscut faptul ca, pe alocuri, inca se mai dau spagi in acest sens.

In Romania, ITP-ul se face la trei ani pentru masinile noi si la doi ani pentru cele cu o vechime de pana la 12 ani. In cazul celor care au depasit 12 ani, ITP se face anual.

Mai mult, soferii de taxi si ride sharing trebuie sa faca ITP la sase luni!

Acte necesare ITP: cartea masinii, cartea de identitate a soferului si talonul autovehicului.

O alta situatie in care masina nu mai este considerata inmatriculata si va fi radiata provizoriu este atunci cand cineva achizitioneaza un autoturism pe care ulterior nu il trece pe numele sau, dupa termenul prevazut in lege, de 90 de zile.

Cu alte cuvinte, asa cum se intampla des in Romania, din cauza impozitelor mari si a evitarii platii acestora la motorizarile cu o capacitate mai mare de 2000 cmc, daca ai cumparat un autoturism care nu e trecut pe numele tau, acesta va fi automat scos din circulatie. Si, daca te opreste politia, risti aceleasi probleme ca cele mentionate mai sus: amenda de 2900 lei, retinerea talonului si a placutelor.

Noile prevederi au fost luate in incercarea de a pune capat situatiilor in care noii proprietari de masini nu notifica autoritatilor schimbarea proprietarului pentru a evita plata unor taxe.

VIDEOCLIPUL ZILEI