Proiect de sute de milioane de euro pentru Soseaua de Centura a Galatiului. Cand va fi gata!

Ministerul Transporturilor a publicat in dezbatere publica proiectul pentru construirea Soselei de Centura a Galatiului.

Soseaua de centura

Potrivit proiectului pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici, constructia variantei de ocolire a orasului Galati ar putea costa 1.22 miliarde de lei (250 de milioane de euro), inclusiv TVA. Finantarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Desi lucrarile sunt departe de a fi inceput macar, Ministerul Transporturilor mentioneaza ca firma care va castiga licitatia va avea la dispozitie 42 de luni pentru terminarea lucrarilor.

Lungimea totala a drumului nou contruit va fi de aproape 34 de kilometri, iar pe anumite segmente se preconizeaza lucrari speciale, precum poduri si pasaje. Este vorba inclusiv despre un tunel, acolo unde noua Sosea de Centura se va intersecta cu monumentul istoric "Valul lui Traian".

Scopul investitiei este sa lege podul de peste Dunare de la Braila cu infrastructura rutiera din zona, in principal cu drumul european care face legatura cu Republica Moldova si Ucraina.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter