Primarul Iasiului se alatura protestului "15 minute", lansat de omul de afaceri sucevean Åžtefan Mandachi:

Primar Iasi Mihai Chirica

Cu toate ca va fi amendat de autoritati, Stedan Mandachi sau omul care a construit din bani proprii un metru de autostrada, a reusit sa mobilizeze foarte multi romani, in protestul sau ce va avea loc pe 15 martie.

Dupa Viorel Catarama sau alti antreprenori, astazi, suceveanului i s-a alaturat un nume sonor: Mihai Chirica, primarul orasului Iasi. Mai mult, Chirica ii indeamna si pe alti primari, indiferent de partidul politic, sa se alature protestului demarat de omul de afaceri din Suceava.

Pentru cei ce nu stiu, Stefan Mandachi a anuntat ca va opri activitatea afacerilor sale timp de 15 minute, pe 15 martie, ora 15:00. Acesta detine 40 de restaurante in intreaga tara.

Mihai Chirica a adaugat ca nu numai Autostrada A8 este importanta, ci toata tara are nevoie de o retea de autostrazi, pentru a se dezvolta.Totusi, edilul Iasiului crede ca ecoul nu va fi de o rezonanta mare, pentru ca nu e prima data cand se vorbeste despre autostrazi.

Totusi, Chirica spera ca aceste fapte vor atrage atentia Comisiei Europene ca a devenit o problema nationala lipsa autostrazilor si ca trebuie sa abordam urmatoarea etapa de finantare europeana intr-un mod mult mai responsabil.

„Nu numai că-i îndemn, îi și rog, în același timp, să facă acest lucru nu pentru faptul că vrem să dăm în cap unei formaÅ£iuni sau alteia politice, pentru că lipsa autostrăzilor se perpetuează de ani de zile. Trebuie să facem mai mult (...) Ieșirea în stradă este o soluÅ£ie pentru că, până la urmă, frica faÅ£ă de mișcările de masă va determina o altă abordare. Să nu uităm că avem o experienÅ£ă din acest punct de vedere - RevoluÅ£ia din 1989, când mișcările de masă, cele reale, cele pornite din necesitatea reformării acestui popor au fost cele care au schimbat, și nu dorinÅ£a celor care deÅ£ineau frâiele în subteran”, a mai declarat Mihai Chirica.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter