Au facut anuntul! Se modifica preturile carburantilor

Vesti bune pentru soferi. Se vor modifica preturile la benzina si motorina

In raportul anual al Consiliului Concurentei privind evolutia concurentei in sectoare-cheie, dat publicitatii luni, se arata ca gigantii petrolieri asteapta miscarile strategice ale liderului pietei, OMV Petrom, pentru a decide modul in care modifica pretul carburantilor.

“Atat la benzina cat si la motorina se observa, pe baza ecuatiilor determinate la nivel individual pentru fiecare jucator in parte, un tipar care sugereaza existenta unui comportament de urmare a liderului (in acest caz liderul fiind OMV Petrom). Rezultatele sugereaza ca OMV Petrom reactioneaza mai rapid decat ceilalti jucatori din piata, fapt ce poate sugera ca acestia, de fapt, asteapta miscarile strategice ale OMV Petrom pentru a raspunde la acestea”, se precizeaza in raport, conform Agerpres.

Autoritatea de Concurenta a realizat o analiza a sectorului carburantilor, pentru a stabili daca evolutia preturilor la pompa o urmeaza pe cea a cotatiilor petroliere. “Pe baza datelor agregate la nivel de saptamana in cazul benzinei, prelucrarile cantitative nu resping existenta unei ajustari asimetrice a pretului la pompa in functie de evolutia cotatiei Platts. Cu toate acestea diferenta de ajustare este foarte mica (in jurul valorii de 1%), astfel ca trebuie avuta in vedere si semnificatia economica a unei ajustari de asemenea magnitudine. In cazul motorinei, prelucrarile cantitative nu sugereaza existenta unei ajustari asimetrice a pretului in functie de evolutia cotatiei Platts”, au precizat autorii raportului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PROGRAM RABLA 2020: OFERTE KIA CEED
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter