Preturile carburantilor din Romania sunt sub nivelul mediei europene

Consiliul Concurentei transmite la inceputul lunii octombrie ca in ultima perioada, pretul benzinei si motorinei din Romania este din nou sub media europeana, ceea ce nu poate decat sa ne bucure pe noi, soferii!

Pompa benzina

Asa cum stim deja, la inceputul lunii iulie, Consiliul Concurentei a lansat aplicatia Monitorul Preturilor pentru carburanti, aplicatie prin intermediul careia pot fi verificate online preturile la benzina, motorina si GPL la benzinariile aflate in apropiere. Astfel, soferii pot afla care este benzinaria de la care pot alimenta cel mai ieftin!

Totodata, aceeasi aplicatie le permite soferilor sa vada pe harta si care benzinarii ofera si puncte de incarcare pentru masinile electrice. Prin aceasta aplicatie, oficialii Consiliului Concurentei spera ca va creste concurenta intre benzinarii, ceea ce ar putea duce in cele din urma la o scadere a preturilor la carburanti.

Acum, la trei luni distanta de la lansarea acestei aplicatii, Consiliul Concurentei face un nou pas in fata si remarca scaderea usoara a preturilor la carburanti in tara noastra. Astfel, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, afirma ca unul dintre efectele pozitive ale proiectului pare sa fie chiar scaderea pretului carburantilor, in ultima perioada Romania fiind din nou sub media europeana la pretul benzinei si motorinei.

De asemenea, oficialul CC sustine ca acest proiect a condus la transparentizarea pietei pentru consumatori, acestia putand acum sa aleaga produsele cu cel mai bun raport calitate - pret.

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat la inceputul acestei saptamani ca “proiectul pare sa mearga bine, fiind accesat de la lansare si pana acum de peste 1.300.000 de ori”.

Bineinteles, Chirotoiu recunoaste totusi ca proiectul nu trebuie privit ca un miracol, ceea ce inseamna ca oamenii nu trebuie sa se astepte ca preturile vor scadea dramatic de la o zi la alta. Insa, presedintele CC spune ca aceasta aplicatia trebuie privita drept “o sursa de informare pentru conducatorii auto”, care pot acum sa stie unde pot sa gaseasca combustibilul mai ieftin.

Nu in cele din urma, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a mai transmis inca o data ca se asteapta ca aceasta aplicatie “sa puna presiune asupra companiilor care au preturi mai mari”.

In acest fel, aceste companii ar putea in cele din urma sa ajunga la concluzia ca este mai bine sa scada preturile pentru a nu isi pierde clientii! In orice caz, inceputul este unul promitator, asa ca nu ne ramane decat sa vedem daca aplicatia se va dovedi utila si in perioada urmatoare!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter