Preturile la benzina si motorina ar putea sa scada! Romania are cele mai mari tarife din Uniunea Europeana!

Pompa Benzina

Se cauta solutii pentru scaderea preturilor la benzina si motorina. Conform Consiliului Concurentei, se vor da niste recomandati si pretul ar putea sa scada cu 2-3 la suta.

Inspectorii au descoperit ca preturile din Romania sunt mai mari decat cele din Uniunea Europeana, cu toate ca tara noastra are resurse proprii de petrol.

Pretul mediu al unui litru de benzina a crescut cu 13%, ceea ce inseamna ca pretul pentru un plin de 50 de litri a crescut cu 33 de lei. Mai mult, pretul motorinei s-a majorat cu 7%, asa ca un plin de 50 de litri costa cu 20 de lei mai mult, fata de acum 3 luni.

Presedintele Consiliului Concurentei a declarat ca pretul din Romania este undeva la 2-3% peste media Europei, cu toate ca veniturile cetatenilor nu ajunge la nivelul altor tari. Pretul benzinei este de 1.18 euro/litru cu tot cu taxe, peste preturile din Polonia, Bulgaria sau Austria. Pretul motorinei este acelasi ca cel din Austria.

Petrom este compania care orienteaza preturile, fiind principalul jucator de pe piata. Insa, o alta metoda de a reduce pretul este reducerea taxarii. Pentru cei ce nu stiu, pretul unui litru de combustibil este de 2,3 lei/litru, iar restul de 54% sunt taxele impuse de Guvern.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter