Pretul petrolului s-a prabusit la bursa. Cu cat se ieftineste benzina in Romania

Romanii vor avea o surpriza la pompa in zilele viitoare, cand pretul carburantului promite sa se reduca substantial.

Pretul petrolului s-a prabusit la bursa. Cu cat se ieftineste benzina in Romania

Pretul cambustibililor se va ieftini in Romania in perioada imediat urmatoare, dupa ce pretul petrolului s-a prabusti pe piata bursiera. Arabia Saudita a socat piata, lansand un război al pretului cu Rusia, relatează CNN, citat de promotor.ro. La bursa de la New York, pretul petrolului a scazut cu 34 de procente la inceputul acestei saptamani, la 27 de dolari pe baril.

Instabilitatea vine dupa implozia aliantei dintre OPEC (Organizatia Tailor Exportatoare de Petrol) si Rusia, care a refuzat sa reduca productia pentru a stabiliza pretul. Arabia Saudita a escaladat situatia prin noi actiuni menite sa redobandescă controlul pietei si a pune presiune pe Rusia.

Refuzul Rusiei de a reduce productia de petrol este vazut ca o palma pentru Statele Unite si in special pentru producatorii americani de gaze de sist, care au nevoie de un pret mai ridicat al petrolului pentru a fi profitabili.

Evenimentele de pe piata bursiera vor afecta si pretul combustibililor din Romani. Este de asteptat ca in zilele urmatoare sa vedem o ieftinire cu cativa bani la pompa. Preturile benzinei si motorinei au scazut deja in România, pe seama epidemiei de coronavirus. Un litru de benzina se vinde chiar si cu mai putin de 5 lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter