Preturile benzinei si al motorine vor exploda. De vina sunt dronele!

Pretul petrolului a crescut cu aproape 20%, dupa ce sambata au avut loc doua atacuri asupra instalatiilor din Arabia Saudita, potrivit BBC.

pret benzina si motorina

Oferta mondiala de petrol a scazut cu peste 5%, schimbare ce va afecta si preturile motorinei si a benzinei. Productia de petrol a Arabiei Saudite a fost redusa la jumatate, din cauza atacurilor cu drone explozive care au lovit doua uriase instalatii petroliere. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra pretului petrolului.

Petrolul Brent a sarit la 71,95 dolari barilul in timpul tranzactiilor.

Cresteri au inregistrat si preturile petrolului din SUA, dar modest, intrucat presedintele Donald Trump a autorizat folositea titeiului din rezerve.

Potrivit estimarilor, atacurile au scos de pe piata in jur de 5% din livrarile de petrol ale lumii. Este neclar cand va reusi Arabia Saudita sa reia livrarile la un nivel normal. Totusi, oficialii de la Ryadh au spus ca exporturile de petrol ale Arabiei Saudite vor decurge normal in aceasta saptamana, datorita stocurilor detinute de regat.

SUA au respins revendicarile rebelilor Houthi si au acuzat in mod direct Iranul pentru organizarea atcurilor.

„Iranul a lansat un atac fara precedent impotriva aprovizionarii energetice mondiale”, a spus secretarul de Stat Mike Pompeo pe Twitter. „Indemnam toate tarile sa condamne public si fara echivoc atacurile Iranului. Statele Unite vor actiona cu partenerii si aliatii nostri pentru a asigura aprovizionarea pietelor energetice si pentru ca Iranul sa dea socoteala pentru agresiunea sa”, a adaugat seful diplomatiei de la Washington.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter