Politistul din Timis, care a denuntat abuzul de amenzi din starea de urgenta, a fost concediat

Politistul din Timis, care a dezvaluit ca agentii sunt presati sa dea cat mai multe amenzi in timpul starii de urgenta, a fost concediat. Sefii de la IPJ Timis nu au explicat motivele pentru care politistul a fost dat afara.

Politistul din Timis a fost concediat

Politistul Kovacs Valer, presedinte al Sindicatului SNPR – Decus filiala Timis, i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisa in care dezvaluie ca sefii din Politie pun presiune pe subalterni pentru a da cat mai multe amenzi pe perioada starii de urgenta.

„Problema cu presiunea sa dam amenzi exista si inainte de Starea de Urgenta. Chiar si domnul Despescu a zis: hai sa nu mergem la rupere acum cu amenzile”, a declarat politistul, intr-un interviu pentru Libertatea.ro.

La scurt timp, premierul l-a sunat pe agent si l-ar fi asugurat ca nu exista un asemenea ordin, din contra, mesajul catre sefii politiei este „sa se termine cu goana dupa amenzi”.

Citeste si: Marcel Vela a recunoscut ca politistii au dat amenzi abuzive: "Am luat masuri"

"Sper sa ajunga acest mesaj la toti sefii care nu au auzit ce s-a transmis!!! Daca al doilea om in stat a inteles ca exista legea dialogului social nr 62/2011 si este inca in vigoare, ar trebui sa inteleaga si sefii nostri!!! Dialogul rezolva multe", a scris politistul pe Facebook.

 

Politistul care a reclamat abuzurile din Politie, concediat

O luna mai tarziu, politistul Kovacs Vale a fost dat afara, in timp ce era in concediu medical, iar sefii IPJ Timis refuza sa spuna faptele pentru care politistul a fost concediat.

„Ultima sanctiune dispusa, cea de destituire din politie, a fost din cauza comportamentului necorespunzator si neglijenta in indeplinirea indatoririlor de serviciu, constand in aceea ca agentul de politie a executat serviciul de patrulare si s-a prezentat la sediul I.P.J. Timis, cu ocazia citarii acestuia la Consiliul de Disciplina, cu armamentul personal asupra sa”, se arata intr-un comunicat transmis de IPJ, potrivit adevarul.ro.

Pe de alta parte, politistul se plange ca fiind in concediu medical, cercetarea sa disciplinara s-a realizat fara ca el sa aiba dreptul sa se apere.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter