Politistii nu vor mai putea pandi in masini "fantoma"! Legea a ajuns la Curtea Constitutionala!

Modificare lege rutiera

Este una dintre cele mai bune vesti pe care le puteau primi conducatorii auto din Romania. Mult discutata si controversata lege a radarelor a ajuns pe masa Curtii Constitutionale din Romania, care va stabili daca masurile cuprinse in noul proiect de lege sunt constitutionale. Asta dupa ce presedintele a decis sa sesizeze CCR asupra modificarilor aduse de proiect.

Ce schimbari aduce noul act normativ. Angajatii Ministerului Afacerilor Interne nu vor mai avea dreptul sa instaleze aparatele radar pe alte masini decat cele inscriptionate cu semnele specifice Politiei Romane, iar aparatele radar de tip pistol nu vor mai putea fi folosite la mai mult de zece metri de masina de politie. 

"Dispozitivele destinate masurarii vitezei se instaleaza exclusiv pe autovehicule care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate masurarii vitezei se utilizeaza la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de masurare a vitezei din autovehicule care nu prezinta inscrisurile si insemnele distinctive, de catre politisti care nu poarta uniforme, cu inscrisuri si insemne distinctive si care nu sunt amplasate in locuri vizibile"

Newsletter

Whatsapp