Politia Rutiera a acordat peste 9.000 de amenzi pentru lipsa asigurarii RCA

Reprezentantii Politiei Rutiere au anuntat recent ca pe parcursul anului 2019 au aplicat aproape 9.000 de amenzi soferilor surprinsi in trafic fara asigurarea auto obligatorie RCA, un numar in crestere fata de anul precedent.

Politia Rutiera a acordat peste 9.000 de amenzi pentru lipsa asigurarii RCA

Legislatia rutiera din tara noastra impune tuturor vehiculelor care circula pe drumurile publice sa detina o asigurare de raspundere civila auto - RCA. Bineinteles, legea este facuta chiar spre binele soferilor, o asemenea asigurare auto obligatorie dovedindu-se a fi extrem de utila in cazul nefercit al producerii unui accident. Cu toate astea, amenzile aplicate de cei de la Politia Rutiera ne dovedesc ca numarul soferilor care nu dau importanta acestei asigurari auto obligatorii este alarmant de mare.

Politia Rutiera a emis recent un comunicat de presa prin care a anuntat ca pe parcursul anului 2019 a aplicat aproape 9.000 de emenzi soferilor surprinsi in trafic fara asigurarea auto obligatorie de tip RCA. Asa cum ne arata si statisticile celor de la Politia Rutiera, numarul soferilor fara asigurare obligatorie continua sa creasca de la an la an, ceea ce este cu adevarat ingrijorator pentru noi toti, cei care circulam pe soselele din tara noastra. Spre exemplu, in anul 2016 au fost acordate doar 6.000 de amenzi pentru aceasta infractiune!

Daca vreti niste cifre si mai exacte la acest capitol, haideti sa aruncam impreuna o privire pe raportul publicat acum de reprezentantii Politiei Rutiere. Astfel, putem observa ca pe parcursul anului precedent au fost aplicate nu mai putin de 8.985 de amenzi soferilor care, in urma controalelor de rutina, au fost surprinsi ca au circulat fara asigurarea auto obligatorie de tip RCA.

In 2018 au existat 8.436 de amenzi de acest fel, numarul sanctiunilor la acest capitol crescand asadar cu 6.5 procente in anul 2019. De asemenea, daca ne uitam si mai in trecut, vom observa ca soferii acordat o mai mare atentie acestui aspect. Spre exemplu, in 2017, Politia Rutiera a aplicat doar 7.055 de amenzi pentru aceasta infractiune.

Asa cum cel mai probabil marea majoritate dintre voi stiti deja, in cazul lipsei asigurarii auto obligatorii de tip RCA, soferii sunt sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei. De asemenea, soferii sunt sanctionati pentru aceasta infractiune si cu retinerea talonului si a placutelor de inmatriculare. Asadar, desi nu credem ca este nevoie, si noi recomandam tuturor soferilor care ne citesc sa nu cumva sa neglijeze acest aspect si sa circule pe drumurile publice din tara noastra fara o asigurare auto obligatorie RCA valida!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter