Pod vechi de 80 de ani pune in pericol siguranta bucurestenilor! Ce masuri va lua CFR

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 15 Mai 2019

CFR Infrastructura face an de an promisiuni cu privire la viteza medie a trenurilor si la eliminarea intarzierilor, insa lucrurile sunt departe de acest lucru daca privim la situatia unor poduri. CFR a anuntat ca la finalul anului viteza medie a trenurilor din Romania va ajunge la 80 de kilometri pe ora, adica dublu fata de cea din prezent.

In teren, lucrurile sunt total diferite insa fata de cele promise de sefii de la CFR, iar unul dintre cei mai importanti oameni din cadrul institutiei a vizitat podul Constanta din Bucuresti si nu a putut sa ofere o explicatie logica pentru modul defectuos in care se prezinta constructia.

Podul este vechi de 80 de ani si a fost reparat o singura data in acest interval si nici acum nu exista vreun constructor care sa asigure repararea podului in urmatoarele luni. Lucrarile de repartie costa aproape 1 milion de dolari, iar licitatia s-a incheiat la inceputul lunii, insa nu a fost depusa nicio oferta, fiind anulata.

In disperare de cauza, CFR a anuntat ca va incredinta lucrarea unui constructor fara sa mai fie facuta vreo licitatie. Numele firmei va fi anuntat pe 23 mai, fiind tinut secret de Caile Ferate Romane pentru moment.

Soferii din Bucuresti nu mai au insa rabdare si sunt pusi zilnic in fata unor cozi uriase din cauza pasajului ingust, dar si intr-un real pericol. Podul Constanta aproape ca se dezintegreaza complet pe zi ce trece si nu este exclus sa avem parte de o adevarata tragedie la un moment dat.

Podul Constanta este doar unul dintre zecile de poduri problematice din Romania, insa cu toate astea CFR promite crearea unor linii de mare viteza pentru cele mai importante trasee din tara.

Podul Constanta, una dintre cele mai importante lucrari de infrastructura din Bucuresti. A fost construit in doar cinci luni, mai exact in anul 1939, pe vremea cand Romania era condusa de Carol al II-lea. Astazi, lucrarea face parte din coridorul IV transeuropean.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Cu toate ca nu ne vine sa credem, acest lucru chiar s-a intamplat! Un BMW X6 a fost vandut de ANAF cu doar 30.000 lei sau 6.500 euro. Pentru cei...
de - 17 Iulie 2019
Un accident in care au fost implicate un autocare care transporta 30 de persoane, un microbuz cu 6 persoane si un autoturism cu 4 persoane a avut loc in Judetul...
de - 16 Iulie 2019
Un BMW a intrat cu 150 la ora in statia de taxare, la Zagreb, si a strivit familia unui cunoscut antrenor de tenis. Imagini video surprinse de camerele de supraveghere...
de - 16 Iulie 2019
Romanii care planuiesc sa-si petreaca vacanta in strainatate sau au un loc de munca in care deplasarile pe drumurile europene sunt obligatorii, trebuie sa stie ca legile s-au inasprit in...
de - 16 Iulie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare