Peste 1.600 de masini folosite de hoti romani, confiscate in Italia si in alte 9 tari din Europa

Politistii italieni se lauda ca au destructurat una dintre cele mai mari grupuri infractionale din Europa. Banda de hoti romani activa in 10 state europene.

Carabinierii din Peninsula au anuntat ca, in colaborare cu agentiile din alte 9 tari europene, au reusit sa confiste un numar total de 1660 de masini, folosite de hotii romani atunci cand plecau in "misiune".

Potrivit La Repubblica, cele 1665 de masini au o valoare totala de aproape 13 milioane de euro. Ele au fost confiscate in urma unor operatiuni comune a politistilor din Italia, Romania, Spania, Germania, Franta, Bulgaria, Austria, Elvetia, Ungaria si Polonia.

Toate automobilele confiscate erau inregistrate pe numele a sase cetateni romani, insa carabinierii spun ca din banda faceau parte cel putin 42 de oamenim, toti romani de etnie roma. Investigatia dureaza de mai bine de doi ani, iar in acest timp, politistii italieni au reusit sa dovedeasca 102 furturi.

In urma investigatiei, carabinierii au aratat ca suspectii studiau imprejurimile din masina si se opreau langa un trecator pentru a-l intreba incotro ar trebui sa mearga pentru a ajunge intr-un anumit loc. in acel moment o femeie cobora din masina si, mimand ca ar dori sa imbratiseze victima, ii sustragea acesteia un ceas sau alte obiecte de valoare. Astfel au reusit romanii sa stranga milioane de euro, pe care le-au cheltuit pe masini de lux si vile cu care se laudau pe retelele de socializare.

in urma operatiunii politiei, opt persoane au fost plasate in arest preventiv pentru a fi judecate si una in arest la domiciliu. Unii suspecti au fost retinuti in Spania si Marea Britanie pe baza unor mandate de arestare europene.

Newsletter

Whatsapp