DRPCIV anunta cate milioane de masini sunt inmatriculate in Romania

Numarul total al masinilor inmatriculate in Romania a ajuns la finalul anului trecut foarte aproape de pragul de 7 milioane de unitati, in crestere cu 7% fata de finalul anului 2018.

Trafic in Romania

Romania ramane o tara extrem de aglomerata atunci cand vine vorba despre numarul masinilor inmatriculate, acest lucru fiind confirmat acum si de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Conform cifrelor publicate de acestia intr-un raport recent, numarul total al masinilor inmatriculate in tara noastra a ajuns la finalul anului trecut la 6.88 de milioane de unitati, in crestere cu sapte procente fata de sfarsitul anului precedent.

Totodata, o analiza realizata de cei de la Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) ne arata ca ponderea masinilor noi a crescut. Totusi, asa cum era de asteptat, masinile vechi raman in continuare la putere in tara noastra.

Defalcat, volumul masinilor cu o vechime de cel mult 2 ani a crescut cu 22% in 2019, in timp ce volumul masinilor cu o vechime de 3 - 5 ani a crescut, de asemenea, cu 15%. Cresteri de peste 10 procente au mai fost inregistrate in segmentele de vechime 16 - 20 de ani, respectiv peste 20 de ani.

In ciuda acestor cifre in crestere despre care vorbeam in randurile anterioare, parcul auto national ramane unul foarte imbatranit la aceasta ora. Mai exact, 22% dintre masinile care circula la ora actuala in tara noastra au o vechime de peste 20 de ani, in timp ce 27.1% dintre acestea au o vechime cuprinsa intre 16 si 20 de ani.

Mai departe, 30.1% dintre masini au o vechime cuprinsa intre 11 si 15 ani. In aceste conditii, putem spune ca aproape 80% dintre masinile care se afla in circulatie la aceasta ora in tara noastra au o vechime de peste 11 ani, ceea ce este cu adevarat ingrijorator.

Indreptandu-ne atentia spre restul masinilor, mai putem spune ca 11.5% dintre masinile din Romania au o vechime cuprinsa intre 6 si 10 ani, in timp ce 5% dintre acestea au o vechime de doar 3 - 5 ani. In cele din urma, numai 4.2% dintre masinile din tara noastra au o vechime de cel mult 2 ani.

O alta statistica importanta regasita in aceasta analiza ne arata ca 52.6% dintre masinile din tara noastra sunt alimentate cu benzina, in timp ce cota de piata a modelelor diesel a ajuns in Romania la 46.8%. In cele din urma, doar 0.6% dintre masinile romanilor sunt electrice sau hibride.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter